Våga ta steget

Jag får inte sällan frågan hur jag vågar driva eget. Hur jag vågar att satsa framåt när många andra skulle backat.  Svaret är lika enkelt varje gånga – Den som inte vågar kommer aldig att lyckas. Att inte lyckas är bara en lärdom om att man måste gå en annan väg.

Möter många som inte har jobb men inte vågar ta steget att göra något åt det. Att våga satsa kan innebära att man måste släppa  på det bekväma för att komma någon vart. Eller offra ekonomiskt för att komma igång.

Ja, men jag har inga pengar säger den näsvise. Det är bara en ursäkt att komma undan. Idag är räntan så extremt låg att det inte kostar många kronor att ta ett lån för att få ihop till ett Startkapital. Ett startkapital behöver inte vara jättemånga tusen. Jag började med tre tusen som jag lånade. Det räckte till min första videokamera som jag gjorde mitt första jobb med. På den tiden var jag filmare i första hand. Har kvar jobbet fortfarande men nu är det mer fingrarna och tangentbordet som får jobba hårt.  Hur det gick? Visst, jag låg back i över ett år. Men räntan på tre tusen är någon hundralapp och de fick jag in. Sen året efter – då kom inkomsterna.

Vågar du satsa så har du chansen att lyckas. Vågar du inte chansa så kommer du stå och stampa där du är. 

Jag tipsar vanligvis mest om olika sätt att tjäna och spara pengar i bloggdelen på denna sida men detta är egentligen prio ett. Att komma igång. Att göra. Att gå fast det är obekvämt. Att tro på det man göra och våga offra sin bekvämlighet för det.

Ta ett lån om du har en idé. Vad har du att förlora? 3-4000kronor….