Vad menas med att låna pengar snabbt?

Det är många låneföretag som marknadsför sig med orden ”låna pengar snabbt”. Men vad menas egentligen med detta. Börjar man detaljstudera snabbheten så är det olika mellan de olika låneföretagen.

Ansöka snabbt? – Om det handlar om att ansökan ska gå snabbt så fyller de flesta låneföretagen upp till detta. Det är ofta mycket enkelt att ansöka om lån. Men det finns undantag. Hos vissa måste man få en kod skickad till sig via SMS. Men för att få denna kod måste man ha EWallet vilket i sin tur måste laddas hem från GooglePlay. Men överlag går ansökan snabbt.

Få svar snabbt – Tidigare var det nästan bara sms-låneföretagen som gav svar på mindre än 10 minuter. De allra flesta företag inom denna bransch ger idag besked på mindre än en minut. Detta svar kan då antingen skickas ut via mail eller visas direkt på skärmen på företagets hemsida. Idag är det även många företag som erbjuder privatlån som har snabba svar. Men man kan få räkna med någon timme.

Få utbetalt snabbt – Även här är smålån snabbast. Många av dessa företag har samarbeten med vissa banker vilket gör att överföring kan ske samma dag som lånet ansöks. Detta förutsatt att man söker innan en viss på dagen. Bland de bästa alternativen finns de där pengarna betalas ut samma dag så länge som ansökan är inskickad och beviljad före klockan 14.

Kom däremot ihåg att snabba lån även brukar betyda snabba återbetalningar. Det är just snabblån som har snabba utbetalningar men det är även dessa som ska återbetalas snabbast.

Den som jämför lån gällande hur snabba låneföretagen är har alltså flera punkter att jämföra. Att bara säga att man erbjuder snabba lån betyder alltså inte mycket.