Utnyttja sparräntan på kortet

Räntan på sparkonton är idag extremt låg. Så låg att många banker inte ens ger någon ränta. Tack och hej för de bankerna för min del. Det finns banker som erbjuder ränta och ofta är det nischbanker som är bra på en sak – men sämre på många andra punkter. För tillfället har vi 4 banker.

Men här kommer mitt bästa råd för att få så hög ränta som möjligt. Skit i bankerna!

Det finns ett stort antal sätt att låna pengar – och det finns ett stort antal sätt att spara pengar. För mig blir kreditkortet det bästa ur sparsynpunkt.

Jag ska förklara.

På Shells kreditkort går det att få 1,5%. Det är fria uttag och fria insättningar. Men problemet är att man bara får ha 15.000kr på kortet. Men för mig som får ihop några hundra och ibland någon tusenlapp i månaden på småjobb räcker detta. För jämför gärna med banker som ger som mest 1% i ränta.

Ett annat alternativ är att skaffa ett kreditkort från Supreme. De erbjuder nämligen ett sparkonto med 1,35% ränta. Den som har kreditkortet hos dem får tillgång till sparkontot.

Det lite roliga är att vi kan få en boränta UNDER 1,5%. Så i princip skulle jag kunna ta 15.000 från mitt bolån och sätta in på Shells kreditkort och gå plus. Jag kan ha ett kort och frugan ett.

Känns lite som en jakt efter småpengar men min poäng är att man bör titta brett när man jämför räntor. Själv väljer jag att ha pengarna på Shellkortet. Så handlar jag med kortet och får bonus varje gång. Det är inte mycket men i alla fall 1%. Pengarna som sitter på kortet ger 1,5% ränta och de jag handlar för ger 1%. Vem klår det med ett vanligt sparkonto?