Tjäna pengar på din hemsida

Många tror att det är svårt att tjäna pengar på sin hemsida. Detta är helt fel. Du kan genom att följa några enkla steg tjäna en hel del pengar på din hemsida utan att behöva vara någon expert på hur internet fungerar.


 

Steg 1: Bestäm dig för vad du vill sälja

Först gäller det att bestämma sig för något att sälja, eller rättare sagt hitta ett företag att agera säljare för. Det är nämligen så det fungerar, att du kommer rekommendera produkter som ett annat företag säljer och få provision på varje försäljning. På detta vis slipper du hantera lager, fakturering, ekonomihantering. Du behöver bara se dina provisionspengar rulla in på ditt konto. För att hitta företag som erbjuder denna typ av provisionsförsäljning så kan du göra en sökning på ”Affiliate företag”. Där hittar du företag som agerar mellanhand mellan dig och själva företaget som har och säljer produkterna. Dessa mellanhand-företag kallas affiliateföretag och har ofta samarbeten med mängder av olika typer av företag.

 

Steg 2: Skapa en gratis hemsida

För att tjäna pengar på sin hemsida bör man först se till att man håller nere utgifterna. Detta gör man lättast genom att skaffa en helt gratis hemsida. Det finns många tjänster man kan använda för att skaffa en gratis hemsida, men som med allt annat så är några bättre än andra, så var noga med din efterforskning. Gör en sökning i din favoritsökmotor på ”Gratis hemsida” så får du nog upp en hel del tjänster du kan testa. På några timmar bör du ha lyckats skapa din hemsida och lagt upp dina sidor och lite standardtext. Tänk på att skapa din hemsida med en text som är relevant för det du ämnar sälja på din sida.

 

Steg 3: Börja lägg upp dina produkter

Nu gäller det bara att lägga upp dina produkter och skriva bra texter om dem. Du vill ju att folk ska börja köpa dem så att du kan börja tjäna pengar.

 

Steg 4: Få folk att hitta hemsidan

Utan besökare på din hemsida så kommer du nog inte tjäna några pengar. För att få folk att hitta dit måste du se till att din hemsida är väl sökmotoroptimerad för att sökmotorerna ska kunna hitta den. Du bör också vara aktiv på forum och bloggar och rekommendera din sida för allmänheten.