Tjäna pengar med faktureringsprogram?

Kan man tjäna pengar med hjälp av så kallade faktureringsprogram? Ja, det kan man faktiskt! Det finns två olika sätt du kan tjäna pengar på, det ena är med hjälp av affiliateintäkter och det andra med hjälp av tidsbesparingen jämfört med att fakturera manuellt.

Den första varianten är att bli affiliate åt något faktureringsprogram, alternativt gå med i något affiliateprogram som också erbjuder faktureringstjänster. Då funkar det som så att du bygger upp din egen sida och lägger in länkar till aktuell faktureringstjänst. Beroende på hur upplägget ser ut (olika affiliateprogram har olika upplägg) får du betalt antingen per antal klick som du hänvisar, antalet kunder som registrerar sig eller provision på kundernas betalningar – ibland en kombination av betalningsmetoder.

Om du kan bygga upp en bra och trafikdrivande sida kan du faktiskt tjäna rätt fina pengar på att marknadsföra faktureringsprogram – på detta sätt blir du som en sorts förmedlare eller mellanhand, du sammanför kunden med företaget som erbjuder tjänsten och får betalt för mödan.

Det andra sättet är om du istället har ett företag, men inte använder faktureringsprogram – då kan du faktiskt tjäna pengar på tidsbesparingen som du får genom att använda ett faktureringsprogram istället för att fakturera manuellt. Om du t.ex. tjänar 300 kronor per timme efter att alla skatter är betalda när du jobbar, så räcker det med att du sparar 30 minuter av din tid varje månad på att använda ett faktureringsprogram för att gå plus.

Dock är det vanligaste sättet att tjäna pengar på med faktureringsprogram det ovan nämnda sättet med affiliateinkomster – det är väl värt att testa om du också önskar tjäna lite extrapengar.