Sparaellerlåna – Det är frågan det

Ska man spara eller låna? Eller låna för att kunna spara? Eller spara för att ha råd med att låna?

Det är lätt att säga att man alltid ska spara ihop pengar men med tanke på bolån, billån och CSN-lån är de tydligt att samhället är uppbyggt för att man ska låna pengar vid större investeringar. Men samtidigt finns tillfällen då många lånar – trots att de inte borde.

Gränsen för när man ska spara – eller låna – är inte helt enkel.

Det är den gränsen som jag kommer skriva på på bloggen Sparaellerlåna.se. Med utgångspunkt från flera olika lånevägar och sparvägar kommer fördelar och nackdelar ställas mot varandra.

En fördel med sidan är att information finns om de olika låneformerna och sparformerna. Information som man kan gå tillbaka till efter att ha läst ett blogginlägg om ex. Låna pengar till pensionen.

Genom att koppla ihop de fristående blogginläggen med den fakta som presenteras i artiklarna blir det lättare att få en överblick över helheten.

Sparaellerlåna.se är ett projekt som jag drivit i 6månader och grunderna är nu klara. Skelettet är klart – nu handlar det bara om att fylla sidan med än mer innehåll. Innehåll som kan guida, inspirera och motivera. Innehåll som ge förslag på bättre placeringar, bättre lån och en bättre privatekonomi.

Efter att ha skrivit om både spar- och låneformer kom jag även fram till att sidan inte skulle bli komplett om jag inte även lyfte fram de tilläggstjänster som idag går att teckna till lån/kreditkort. Det kan vara försäkringsdelar som Betalskydd och Låneskydd men lika gärna bonusar och fördelar som reseförsäkringar, rabatter och förmåner som ofta följer med ett kreditkort.

Följ med min resa och mina diskussioner kring om man ska spara eller låna. Det är ofta inte så uppenbart svar som man vid första tanken utgår ifrån att det ska vara.