Spar pengar på att jämföra hemförsäkring

 Att jämföra premie på hemförsäkring hos olika försäkringsbolag är idag extremt enkelt. Man behöver inte längre ringa runt till de olika bolagen för att få in olika priser för  att sedan jämföra dem på egen hand. Det finns flera olika hemsidor som erbjuder en tjänst, som är helt gratis, där man kan få en lista på en rad olika försäkringsbolag och vad de tar för att försäkra lägenheten/bostaden.

 Det finns några saker som påverkar priset och det är denna fakta som man skriver in på dessa hemsidor. Detta är var man bor, boyta, hur stort belopp för lösöre man vill försäkra, hur många som bor i hushållet, vad för slags boendeform man bor i samt vilken självrisk man kan tänka sig.

 Generellt ger det lägre pris på hemförsäkringen om man accepterar en högre självrisk men samtidigt ska man komma ihåg att självrisken inte enbart gäller skador på huset utan även stöld av egendom. Att välja en självrisk på 3000 för att få ner premiekostnaden kanske lockar men gör att man inte kan få ut en krona på saker som stjäls och har ett värde på mindre än 3000.

 Men man ska inte nöja sig med det sökresultat som dessa jämförelsesidor presenterar. Det är visserligen ett bra första steg i jakten på den hemförsäkring som passar bäst med tanke på både pris och villkor.

 Nästa steg är att välja ut tre-fem av de bolag som erbjuder lägst pris på hemförsäkringen. Ha några frågor som du ställer till varje bolag för att få lätt få en överblick på vilket som är bäst. Kanske det itne är det billigaste som är det som passar bäst utifrån indiviella behov. Men när de fem billigaste  försäkrignsbolagen ställts mot varandra finns troligtvis en vinnare.

 Att jämföra hemförsäkring med hjälp av en jämförelsesajt är alltså ett mycket bra sätt att ta första steget till en ny, billigare och bättre hemförsäkring. Men kom ihåg att jakten slutar inte förrän du hittat det bolag som passar dig bäst. Jämförelsesajten är bara ett första steg på vägen.