Present till din käresta?

Födelsedagarna kommer tätt. Visserligen bara en gång per år men det känns lika svårt varje år att köpa något till den man mest älskar. Det ska ju vara något som är ”mitt i prick” så presentkort är ju helt uteslutet. Blommor då? Är det uteslutet och uttjatat? Jag tycker att det känns släntrianmässigt att köpa det och den åsikten delas nog av många män. Men när jag hör med frugan vad hon mest uppskattar så är det blommor och choklad. En paradox på något sätt då hon själv köper det nästan varje vecka.

Men slutsatsen blir att en kärlekspresent inte främst handlar om att ge vad man själv tror att respektive skulle uppskatta utan snarare vad hon säger att hon uppskattar. Ska man då fråga? Både ja och nej.

Det är ju fullt möjligt att fråga vad hon skulle uppskatta allra mest och sedan få inspiration från det. Men även där kommer man lätt till en återvändsgränd. Säger hon att hon vill ha en resa till Stockholm och man köper det så är det förutsägbart. Men köper man den inte kan hon bli besviken. Så nej, att fråga är inte  alltid bästa vägen.

Blommor och choklad i år igen? Ja det verkar som att det blir det.