Olika sätt att tjäna pengar på länkar

Som jag ofta tjatar om så är det bra att länka upp sin sida ordentligt. Av den anledningen kastar jag iväg en länk nu till en matblogg som jag gillar dvs http://lundza.com/. Är fullt medveten om att den skulle vara mer värd om jag skrev om mat.MEN nu ska jag skriva om pengar igen – som vanligt.


Sätt att tjäna på blogglänkar var det.

  1. Blogvertiser. Man anmäler sig på deras hemsida som du når via denna länk. Enda kravet är att bloggen har varit aktiv i sex månader. Sedan är det bara att fylla i info om sig själv och sin blogg. Och vänta…. Ibland kan man få många förslag, ibland inga alls. Det är alltså de som kontaktar dig om de vill köpa inlägg hos det. Det kan då tex se ut som”skriv vad du vill om matttermosar och länka till xxx sida. Minst 250 ord”.

Man får 50-500kr per inlägg beroende på vilken PR man har. PR 3 ger 275kr per inlägg vilket är riktigt bra tycker jag. Hur man får högra pr? Det tar vi nån annan gång

 

  1. Sponsrade inlägg via bloggerfy

Fördelen är att de radar upp inlägg man kan göra så det finns alltid nått att skriva om. Man får 20-75kr per inlägg före skatt. Men nackdelen är att man måste vara försiktig. Blanda upp inläggen med inlägg på sidan utan länkar för de vill inte köpa om man spammar sönder sin blogg med sålda inlägg. Inläggen ser ut som ovan.

  1. Sponsrade ord Bloggerfy

Man anmäler sig till tjänsten och då blir vissa ord ibland automatisk till länkar i bloggen. Om någon klickar på dem får man 50öre st. Inte värt det eftersom det förstör så mycket för läsaren.

  1. Sälja länkar till seoföretag.

Länkar behövs till hemsidor för att man ska ranka bra på google. Dvs företag vill ha länkar. Dvs företag köper gärna länkar. Har man tex en sida med en massa recept så kan man kalla den för matblogg.  Ett företag som tex säljer LCHFrecept vill då gärna ha en länk från matbloggen. Detta förutsatt att matbloggen har minst 10 skapliga inlänkar. Hur man hittar köpare? Ibland blir man kontaktad. Annars genom kontakter eller seo-forum.se

Vad man får för det? Ja, det varierar. Ett sånt här inlägg skulle kunna vara värt 100-300kr före skatt. Men jag skrev det gratis. Man måste ju vara snäll ibland.