Låneförmedlare – Enklaste vägen för att jämföra lån

privatlån

Har du behov av att låna pengar och funderar på att teckna privatlån? Gör det inte utan att först jämföra flera långivare. Flera oberoende jämförelser visar att skillnaden är extremt stor gällande vilken ränta som erbjuds från de olika kreditbolagen. Det handlar till stor del om att de har olika kundgrupper och därmed har de skapat lån utifrån de olika kundgruppernas behov.

Självklart kan de vara jobbigt att jämföra alla långivare. Det finns helt enkelt för många för att kunna genomföra en rättvis jämförelse.  Men det går att med lätthet att jämföra ungefär 25 banker. Detta sker enkelt via så kallade låneförmedlare. Den stora fördelen är att dessa företag gör hela jämförelsen vilket gör att du själv bara behöver lägga en arbetsinsats på 2-3 minuter. Istället för att lägga tid och energi på att söka upp och jämföra 25 olika banker så gör låneförmedlare detta åt dig. Helt gratis.

Hos en låneförmedlare genomför du en låneansökan i likhet med hur du ansöker om ett lån hos en bank. När låneansökan kommit in kommer flera banker att se den och sedan svara på den. Låneförmedlaren ger svaren vidare och du kan inom ett dygn välja vilket lån som upplevs bäst utifrån de behov som du har.

Låneförmedlare är alltså en tjänst som gratis jämför bankers räntor och gör det enkelt för personer att hitta ett billigt alternativ på lånemarknaden. Behöver du låna pengar så börja med att göra en lånekalkyl och räkna på lånet  – jämför sedan via låneförmedlare.

Gratis?

Hur kan det vara gratis att använda en tjänst som innebär att man får lägre lånekostnad? Företaget måste ju tjäna pengar på något sätt.

Låneförmedlare, ex Lendo, Advisa m.fl. tjänar pengar på att samarbetande kreditbolagen betalar för att få vara med i den jämförelse som sker och därmed får möjligheten att visa upp låneförslag mot låntagaren. Det är alltså långivarna som finansierar tjänsten.