Jämför Mc-försäkring och spar pengar

Att tjäna så mycket pengar som möjligt är inte det viktigaste. Detta trots att jag skriver så mycket om olika sätt att tjäna pengar. Det är faktiskt betydligt viktigare att spara pengar. Att hålla nere kostnaderna är enda sättet att snabbt få ihop en förmögenhet.  Idag har steget kommit till hur man kan spara stora pengar på sin mc-försäkring. Några av de kommande inläggen kommer just att fokusera på försäkringar och lån då det är två poster som man kan spara riktigt stora pengar på. Först ut är alltså mc-försäkringarna. 

Att använda sig av en jämförelsesajt är ett bra första steg. Men man ska var medveten om att dessa sajter inte visar komplett information kring försäkringarna.   Sidorna är extremt enkla och man får fram flera företag som erbjuder mc-försäkringar sorterade efter pris. Det är lockande att i detta läge tro att det företag som erbjuder lägsta priset är det billigaste alternativet. Men det är inte alls säkert då dessa jämförelsesajter har  sin nackdel i att de inte är tillräckligt individanpassade.


När sidorna används fyller man i information om sig själv samt sin motorcykel. Det som fylls i är:

–          Registreringsnummer (För att identifiera modell)

–          Utlåning (Om man inte lånar ut motorcykeln blir premien billigare)

–          Parkeringssätt (Inlåst är alltid bäst och billigast)

–          Medlemskap (Är du medlem i SMC kan bolagen ge lite rabatt)

–          Skyddsutrusning (En del försäkringsbolag kräver skyddsutrustning för att man ska kunna teckna vissa försäkringar.

–          Personnummer (För att identifiera ålder och kön)

–          Trafik- Halv- eller Helförsäkring. 

Det som saknas är ”Vilka bolag har du försäkringar hos idag?”. Orsaken att denna fråga borde vara med är att mängder av försäkringsbolag ger rabatt om man har flera försäkringar hos dem. 

Det andra negativa med dessa sidor är att de inte har exakt alla försäkringsbolag representerade. Det vore visserligen en omöjlighet för dem att arbeta mot alla bolag men man bör som MC-ägare vara medveten om detta. De lägsta priset som presenteras behöver nämligen inte vara det billigaste. Det är bara det lägsta bland de onlineföretag som jämförelsesidan jämför.

 Så börja med att jämföra mc-försäkring via någon av dessa sidor. Men var medveten om att de inte är kompletta.