Gör rent – men håll det billigt

 Att tjäna pengar eller spara pengar – det är frågan. Bägge vägarna leder till en bättre ekonomi vilket hela denna webbplats handlar om att skapa. Allt för många fokuserar på inkomsterna men det är på låga utgifter som man blir rik.

 Här kommer därför tre tips på hur man pressar priset på storstädning och trappstädning i Stockholm. Orsaken att just Stockholm har valts är främst för att det är Sveriges största stad och därmed har man flest antal städbolag att välja mellan. Men grundidén fungerar i vilken stad som helst i Sverige.

 Begär offert av många

Det tar inte många minuter att få fram 25 olika företag som erbjuder städtjänster i Stockholm. En enkel sökning på internet med orden ”trappstädning Stockholm” eller ”Storstädning Stockholm” resulterar i en lång rad av olika städbolag som gärna ställer upp. På hemsidorna brukar det finnas offertförfrågan (se ex. på stortstädningstockholm.info)

 Pruta

Att försöka få ner några tior kan upplevas snålt men att pruta handlar inte bara om att få ner priset. Det är snarare en förhandling. Har du fått ett pris hos ett bolag så varför inte vara ärlig med detta och säga det till de andra. Du kanske gillar ett annat bolags upplägg bättre men tycker samtidigt att de är för dyra. Nämn då att du vill anlita dem men gärna till ett lägre pris. Som företagare kan det vara lättare att få ner pris på städning av trappor eftersom man då många gånger även anlitar samma städföretag för underhåll av kontorsgolven. Ju fler tjänster man köper desto bättre pris brukar företagen kunna ge. Det allra bästa är om man kan ta städningen på abonnemang.

 Sök vidare

Är du inte nöjd med det pris du får så sök vidare. I Stockholm finns mängder av städföretag. Många har inte ens hemsida och i dessa fall är det telefonkatalogen som får vara vapnet att ta till för att nå dem. Prata med vänner och bekanta och lägg ut på facebook. Leta vidare – till du hittar vad du letar efter.