Exempel på liten webbutik som tjänar extrapengar

Detta inlägg är till för att ge dig inspiration till hur du kan tjäna pengar på internet utan att behöva ha något större startkapital i ryggen. I detta inlägg kommer vi att presentera webbutiken ansiktsmassage.com som säljer ansiktsmassageapparater som bidrar till att stimulera huden, ge massage, minska käkspänningar och öka blodcirkulationen. Trots att ansiktsmassage.com är en liten webbutik utan något större lager kan webbutikens ägare ändå tjäna extrapengar varje månad genom att sälja sina produkter till hudvårdsmedvetna kunder över hela Sverige.

Så kommer du igång med din webbutik

Det finns några enkla steg du måste gå igenom för att komma igång med din e-handel. Först och främst måste du komma ihåg att alla pengar du tjänar, alltså all vinst din verksamhet får, måste skattas. Det enklaste är att du startar en enskild firma vilket är den enklaste företagsformen i Sverige. Det tar inte mer än en liten stund att registrera ett företag på internet. När detta väl är avklarat är det dags att börja bygga upp din e-handelsverksamhet.
Välj domännamn och produkt
Först och främst måste du välja en produkt att sälja. I exemplet med ansiktsmassage.com valdes ansiktsmassage just på grund av att det är en enkel men ändå uppskattad produkt som går att saluföra med relativt bra marginaler. Konkurrensen från andra webbutiker är inte speciellt hög och därför ansågs det att det fanns en stor chans till hög försäljning. Genom att söka på nätet kan du enkelt hitta mängder av återförsäljare där du kan välja och vraka på egna produkter att sälja. När du har hittat en produkt som du tror på är det dags att välja domännamn. Det är viktigt att ditt domännamn är likt den produkt du väljer att sälja. Dels för att det ser seriöst ut men också för att dina besökare ska komma ihåg domännamnet enkelt. Tänk också på att domännamnet gör att du kan komma högre upp i sökmotorerna. Exempelvis syns ansiktsmassage.com högt upp i sökresultaten eftersom domännamnet innehåller ordet ansiktsmassage.
Marknadsför din webbutik
När allt är färdigt är det dags att marknadsföra din webbutik. Det finns många olika sätt, allt ifrån de traditionella sätten att sätta upp lappar på stan och att dela ut reklamblad i brevlådor hos folk. Hur mycket eller lite du kommer att sälja är upp till dig själv och ju mer du jobbar med marknadsföring desto mer kommer du också att tjäna. Tänk på att internetmarknadsföring kan ge dig bättre resultat i sökmotorerna vilket också ger dig ”gratis besökare”. Genom att skriva intressanta artiklar på hemsidan inom samma ämne som din produkt kan du också få fler besökare. Se följande exempel så kommer du att förstå hur vi menar! Lycka till!