Enklaste vägen att jämföra

vi ger dig råd

Det finns ett extremt stort antal kreditgivare som erbjuder privatlån i Sverige. Allt från stora klädkedjor som Ellos och Halens till tydliga kreditgivare som SevenDays och Bank Norwegian. Vad är då vikigast att tänka på när kreditgivare ska jämföras?

Många skulle nog säga att det viktigaste är att få en ”bra ränta”. Det är ju ändå det som avgör kostnaden för lånet. Det är en bra inriktning men hur många vet vad en ”bra ränta” är på ett privatlån. Är det 5,02% eller 8,18%?

Vilken ränta man får styrs i de flesta fall av personens ekonomiska situation. Banken tar en kreditupplysning och väger in all information som låntagaren lämnat och ger sedan ett ränteförslag utifrån detta. Det innebär att en bra ränta för en person kan vara en usel ränta för en annan.

Det viktiga är självklart att få en låg ränta. Men för att veta om den är låg eller inte behöver det ställas i förhållande till andra bankers räntor. Det är här som låneförmedlarna har sin stora styrka. Via en räntejämförelse ges en tydlig överblick över ett stort antal olika banker. Detta helt gratis.

Några av de större låneförmedlarna i Sverige är Consector, MyLoan och Zmarta. Den allra mest kända är till stor sannolikhet Lendo. De fungerar på nästan identiskt samma sätt.

En låneansökan skickas in till låneförmedlaren och den skickas automatiskt ut till de banker som samarbetar med låneförmedlaren. När det gäller de större bolagen handlar det om att de samarbetar med ca 20 bankar. Inom ett dygn kommer sedan svar från de banker som kan ge ett låneförslag. Hur många banker som ger svar beror alltså på allt från lånebelopp till personens ekonomiska situation.

Men oavsett sker ju en jämförelse på 20 banker på mindre än ett dygn. Då kan man sedan säga om man fått en låg ränta eller inte. Det är bara att se på vad de olika bankerna erbjuder för ränta för att svara på det.

Så nästa gång privatlånet ska tecknas – Googla på låneförmedlare och gå den vägen.