Att vara påläst spar pengar

dörrhandtag xtrapengarNär det var dags att byta till vinterdäck på hösten 2013 fick jag en bister lärdom. Kort sagt fick jag ännu en gång lära mig att den som har stor kunskap kan spara mest pengar. Skulle byta däck och var tvungen att köpa en plastnyckel för att få bort hjulsidorna. Det kostade mig 350kr på en märkesverkstad. Hade jag varit insatt i bilar hade jag lätt kunnat betala extremt mycket mindre och definitivt inte gått till en märkesverkstad. 


Och detta är något som följer en i livet konstant. Den som vet mest tjänar mest. Den som vet mest sparar mest.  Detta även när det gäller att renovera kök. 

Är man insatt i vad dörrhandtag bör kosta så lär man sig snabbt även vad som är billigt och vad som är dyrt. Då kan man passa på att köpa dörrhandtag som är verkligen är billiga när dessa tillfällen dyker upp.  Men det handlar inte enbart om priset utan även om kvalité, färg och mode. Den som är insatt i heminredning och läser heminredningstidningar kommer definitivt lättare att välja rätt dörrhandtag.  För självklart går det även mode i handtag, knoppar och krokar. Kolla bara på de plasthandtag som sattes upp på varenda dörr under 70- och 80-talet. De kanske upplevdes som moderiktiga och funktionella under den tidsepoken. Idag är de bara ett tydligt tecken på att inredning går framåt och att den idag består mer av estetik än funktion. 

Genom att vara påläst spar man alltså både pengar och får det snyggare hemma. 

Var ska man då söka sin kunskap? 

Håll dig till bloggar ( ex. http://dorrhandtagen.info ) där människor skriver själva om hur det tänker och gör om inredning. Kasta in frågor i kommentarsfältet om hur de ser på handtag i allmänhet  och dess del i inredningen. Det är på dess bloggar man får de mest ärliga svaren.

Att läsa inredningstidningar kan vara inspirerande men hur många av artiklarna är köpta? Hur mycket satsar olika företag på att synas på bild och i text? Och varför är det så ofta väldigt dyra detaljer som lyfts fram i dessa magasin? 

Oavsett om det handlar om plastnycklar till hjulsidor eller dörrhandtag så handlar det alltså om att vara påläst. Inte bara för att spara pengar och få det snyggt hemma utan även för att lättare kunna avgöra om artiklarna i tidningarna är ren reklam eller om det verkligen är bra tips till inredningsdagarna på semestern.