Att tjäna pengar på liv

Vilken produkt skulle du helst vilja tjäna pengar på? Casino där personer spelar bort sin förmögenhet? Skönhetsprodukter i en värld som sätter skönhet högre än intelligens? Eller på hjärtstartare som kan rädda liv?


Troligtvis är det inte många som surfar på nätet och helt spontant bestämmer sig för att köpa hjärtstartare för minst 10.000kr men reklamen kan vara första steget att väcka tanken. De kanske klickar sig in på sidan och läser vidare om hjärtstartare och förstår vikten av att ha en sådan apparat på företaget eller i den offentliga lokalen.  Det man ska komma ihåg är att även iSale är ju inkomster. Med det menas att personen inte måste göra ett avslut direkt utan att en liten cookie markerar att personen har kommit in på sidan med hjärtstartare genom din länk. Om köp sedan genomförs inom ex 45 dagar delas ersättning ut.

Att marknadsföra hjärtstartare går att göra genom affiliateföretaget Adrecord som har samarbete med Akutbutiken. Försäljningen ger 10% vilket är en ganska hög provision när det gäller affiliate. Med tanke på att en hjärtstartare minimalt kostar 10.000 så blir den tusenlapp vid en enda försäljning. Dessutom köper ofta personer tillbehör, batterier m.m så det är inte ovanligt att ordern närmar sig det dubbla.

Den som kan bygga upp en sida med mycket trafik av folk som är intresserad av HLR-utbildning och livsräddande produkter kan alltså tjäna pengar på detta. Dessutom är det betydligt mer etiskt att göra reklam för och tjäna pengar på hjärtstartare än många andra konsumtionsvaror.

Idag säljs dessa apparater främst till företag just på grund av priset på dem. Detta kan vara något att ha i åtanke när affiliatesidorna byggs upp. Men för den skull ska man inte förringa den privata marknaden. En sale är en sale oavsett varifrån den kommer.