Att låna eller inte låna?

Att låna pengar på banken är det överlägset vanligaste sättet att få extrapengar vid husköp, bilköp och andra större investeringar.  Det är en stor fördel att låna där eftersom man då får låg ränta och även någon som ser över din ekonomi och avgör om du verkligen klarar av lånet. Däremot är de ofta inte villiga att låna ut snabbt och även mindre summor som tex 1000kr.

De som vill ha pengar snabbt och endast små summor brukar vända sig s.k snabblån. De har hög ränta och har dessutom ofta avgifter. Men det betyder inte att de är värdelösa som många hävdar.

Men för det första – jämför lånevillkoren! Du kan hitta flera olika företag på http://smslandirekt.net varifrån du kan klicka dig vidare sen.

För det andra – låna bara den summa du vet att du kan betala tillbaka inom en vecka. Eftersom räntan är hög är det dumt att betala för
mycket i onödan.

För det tredje. Jobba ihop så att du alltid har en månadslön på banken. Då behöver du inte ofta ta dessa smålån som tar tid och pengar.  Det kan vara svårt för många men det lönar sig i längden att ha ekonomi som inte är i behov av lån.