Att hitta den rätte – Eller låta andra göra det

För de som söker en livspartner finns det två vägar att gå. Antingen söker man själv eller så låter man någon annan göra det. Okej, så enkelt kanske det inte är eftersom det krävs en del kärlek med i bilden också. Men vägen dit går att gå på två olika sätt. 

På nätet går det att få hjälp med att hitta bäst elavtal, vilket pensionsbolag som är bäst och var man hittar billigast telefonen. Dessutom finns det tjänster som gör att man hittar den rätta i livet betydligt lättare. Detta kallas match making och finns på flera olika dajtingsidor.

Det är ett avancerat verktyg som gör att man lättare hittar personer med samma intressen och personligheter som en själv.


Men vi tar det i tre steg.

  1. Har man aldrig nätdejtat förut kan det vara bra att i första hand lära sig grunderna. Att läsa om hur man dejtar och vad man kan tänka på går att läsa på datingflirt.se.
  2. När man sedan känner sig mogen att börja anmäler man sig till någon av de sajter som erbjuder denna tjänst (några av de större på marknaden kan man läsa om här.)
  3. Sista steget är att använda sig matchmaking. Det innebär att man får hjälp att hitta den rätte.

Match Making i korthet innebär att man fyller i information om sig själv på ett så ärligt och tydligt sätt som möjligt. Det kan vara direkta frågor som ska besvaras likväl som påståenden som man ska ta ställning till.  De sidor som har den mest utbyggda tjänsten inom Match Making har över 250 frågor som ska besvaras.  När detta är gjort jämförs svaren via flera olika algoritmer och inom kort får man en presentation på flera olika personer som skulle passa.

Sedan kvarstår bara den sista delen. Att ta kontakt. Den delen hjälper inte dejtinsajterna till med utan nu är det bära eller brista som gäller.