Är det värt att satsa på kontor?

De flesta inlägg på min blogg handlar om hur jag tjänar extrapengar. Nu har visserligen denna inkomst blivit så stor att jag inte skulle kalla det för extrapengar utan snarare för fast inkomst. Så pass att jag funderar på att titta på kontorslokaler. Att ha kontoret i ett riktigt kontor har sina fördelar då jag inte längre skulle bli ”störd” av familjen så ofta. Nu jobbar jag nämligen hemifrån. Men att hitta kontorslokaler som passar ekonomin, firmans inriktning m.m är inte helt lätt.

Och inte minst – vad ska man egentligen betala för en vettig kontorslokal i en storstad? Utbudet är inte enormt och priserna varierar kraftigt. Visst, man kan ta fram sökmotorn och göra en snabb sökning på Kontor Malmö för att få fram vad som erbjuds på marknaden i dennas storstad och visst finns det en del att välja på. Framförallt om mitt företag hade varit något större.

Det är just denna brytpunkt som är svår att avgöra om man ska ta eller inte. Ska man välja att ha sina kontorslokaler i någon storstad som Stockholm, Göteborg eller Malmö så får man betala mer än om de ska vara i en mindre småstad. Men dessa städer har också sin fördel. Närheten till allt. Inte bara andra företag utan även kontaktytorna mot kunderna. Malmö har dessutom en bro (i ordets rätta bemärkelse) till Danmark. Handeln är stark länderna emellan där vilket gör att nya möjligheter kan öppna sig. Så om nu nästa steg ska tas så är frågan – vilken stad?

Malmö – Att ha kontor i Malmö har sina fördelar med närheten till ”Europa”

Stockholm – Här finns en del släkt och vänner. Dessutom Sveriges största stad och huvudstad.

Göteborg – Ska jag ha kontor i Göteborg så ska jag ha utsikt över havet. Annars är det inte värt flytten så långt bort. Frågan om det är värt den ens då…

När steget tas så blir det kontor i Stockholm. Men som sagt – det gäller att hitta det också. Lägenheter finns det ju knappt och hur är det då med kontor?